Τοποθεσία

Τα νησιά του Αιγαίου

   Η ιστορική Παλιά Πόλη και η κοσμοπολίτικη Νέα Πόλη της Ρόδου απέχουν 15 λεπτά με το αυτοκίνητο. Τα αστικά λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

   Το κατάλευκο χωριό της Λίνδου και η ακρόπολη του απέχουν 30 λεπτά με το αυτοκίνητο. Τα αστικά λεωφορεία εκτελούν τακτικά δρομολόγια. Η εκθαμβωτική νυχτερινή ζωή και η πληθώρα εστιατορίων στο Φαληράκι καθώς και το παραδοσιακό χωριό Αφάντου απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα.

Παραλιακή περιοχή Ρόδου / Λίνδου

•    7 χλμ από την αμμώδη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση
•    Όλα τα θαλάσσια σπορ είναι διαθέσιμα
•    Το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο στην Ευρώπη
•    Ιππασία κατά μήκος της παραλίας
•    Γήπεδο γκολφ σε κοντινή απόσταση
•    Ζωντανή νυχτερινή ζωή
•    Παραδοσιακή ελληνική διασκέδαση σε κοντινή απόσταση

   Το Φαληράκι είναι μια από τις πιο γνωστές και τις πιο ανεπτυγμένες τουριστικές περιοχές στην Ελλάδα. Το θέρετρο διαθέτει καλή υποδομή. Τα αστικά λεωφορεία και τα ταξί εξυπηρετούν τακτικά και προσφέρουν όλες τις επιλογές για τις δημόσιες παροχές που θα περίμενε κανείς να βρει σε μια μικρή πόλη. Μπορείτε να βρείτε ATM, ταχυδρομείο, σούπερ μάρκετ και τουριστική αστυνομία μέσα και γύρω από το πολυσύχναστο θέρετρο.

   Εκτός από αυτά, η περιοχή διαθέτει πολλά καταλύματα και πολυτελή ξενοδοχεία με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων με πισίνες, το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο στην Ευρώπη και να μην ξεχνάμε το καλύτερο φυσικό χαρακτηριστικό του, την παραλία με τη γαλάζια σημαία 7 χιλιομέτρων. Πολλά θαλάσσια σπορ υπάρχουν κατά μήκος της ακτής, που διαθέτει απαλά κύματα, αρκετά για να καλυφθούν ακόμη και οι πιο ανήσυχοι κολυμβητές.

   Το Φαληράκι τη νύχτα διαθέτει όλα όσα ζητά ο επισκέπτης. Μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακό ελληνικό φαγητό στην ηρεμία του γραφικού Αγίου Αμμών ή στις τοπικές ταβέρνες. Διεθνής κουζίνα προσφέρεται από εξειδικευμένα κινέζικα, μεξικάνικα ή ινδικά εστιατόρια. Μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτό μετά το δείπνο, σε οποιοδήποτε από το πολλά μπαρ ή στο πολυσύχναστο κέντρο του θερέτρου, και τη νυχτερινή ζωή.

   Οι επισκέπτες που αναζητούν συγκινήσεις μπορούν να δοκιμάσουν διάφορες δραστηριότητες όπως bungee jumping, sky surfing ή slingshot. Οι οικογένειες και οι φίλοι μπορούν να απολαύσουν βόλτες στην περιοχή ή ένα παιχνίδι μπόουλινγκ των δέκα διαδρόμων, ακόμη και οι νεότεροι επισκέπτες έχουν ένα ειδικό μαλακό κέντρο παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τακτικά δρομολόγια με πλοίο φεύγουν από το λιμάνι και σας μεταφέρουν στους γύρω όρμους ή ακόμα και στην πόλη της Ρόδου. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε ιππασία για αναβάτες όλων των ηλικιών και εμπειριών, να κάνετε μια βόλτα στην ηρεμία ή να ανακαλύψετε την όμορφη εξοχή με άλογο.

   Φυσικά, το Φαληράκι δεν ήταν πάντα έτσι. Πριν από 30 χρόνια, η περιοχή που γνωρίζουμε σήμερα ως Φαληράκι δεν προσέφερε τίποτα παραπάνω από οικόπεδα με αμμώδη εδάφη δύσκολα για την καλλιέργεια οτιδήποτε άλλο, εκτός από πεπόνια. Παρόλο που ο τουρισμός ήταν καλά καθιερωμένος στην πόλη της Ρόδου, λίγοι αποτολμούσαν τουρισμό κατά μήκος του σκονισμένου χωματόδρομου, ο οποίος είναι τώρα ο ασφαλτοστρωμένος αυτοκινητόδρομος που οδηγεί από τα βόρεια του νησιού προς τα νότια.

   Η πανέμορφη παραλία του Φαληρακίου παρέμεινε ανέγγιχτη, γεμάτη από θαλασσόξυλα και κατοικούνταν μόνο από τους τοπικούς ψαράδες. Το 1950 ένας περιπετειώδης ντόπιος που ονομαζόταν Παναγιώτης Στατίου αποχώρησε από την πατρίδα του και κατευθύνθηκε στον μεγάλο καπνό της Αθήνας.

   Ενώ βρισκόταν εκεί τα καθημερινά του ταξίδια τον πήγαιναν σε μια παραλία που ονομάζεται Νέο Φάληρο, για την οποία είπε ότι του θύμιζε το σπίτι του, από τη μεγάλη έκταση της άμμου και τη λαμπερή γαλάζια θάλασσα όπου είχε μεγαλώσει.

   Ο Παναγιώτης αποφάσισε να επιστρέψει στη Ρόδο και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα έμενε σε ένα παλιό λεωφορείο κάτω από τη θάλασσα. Αποκάλεσε την παραλία «Φαληράκι» ή «μικρό Φάληρο» από την παραλία στην Αθήνα, η οποία του θύμιζε τόσο έντονα την προέλευσή του. Ο Παναγιώτης, πάντα επιχειρηματικός όπως είναι το ελληνικό πνεύμα, άνοιξε το λεωφορείο του στον τοπικό ψαρά και στους περαστικούς, σερβίροντας τους φλιτζάνια ελληνικού καφέ ή ούζο. Χειροποίητες πινακίδες ανεγέρθηκαν κατευθύνοντας τον καθένα στο πρόσφατα βαφτισμένο Φαληράκι και στη φιλοξενία του Παναγιώτη. Καθώς το ενδιαφέρον στην περιοχή μεγάλωνε, άλλοι άρχισαν να βλέπουν τις δυνατότητές του.

   Το εστιατόριο "Δήμητρα" και η ταβέρνα "Ακρογυάλι" ακολούθησαν λίγο αργότερα, ανοίγοντας τις πόρτες και τις κουζίνες τους, όπως κάνουν ακόμα και σήμερα. Και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία.