Λίνδος

   Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη στη Ρόδο είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Λίνδου. Βρίσκεται σε έναν μεγάλο κόλπο και βλέπει στο παραθαλάσσιο χωριό Χαράκι. Φωτογραφίες της συνήθως διακοσμούν ταξιδιωτικούς ξεναγούς που αντιπροσωπεύουν το νησί της Ρόδου. Πάνω από την πόλη υψώνεται η ακρόπολη της Λίνδου.
   Ένα καταπληκτικό κάστρο που θυμίζει την Παλιά Πόλη της Ρόδου. Έχει υψηλή πολιτιστική και ιστορική αξία. Προσφέρει υπέροχη θέα στα γύρω λιμάνια και τις ακτές. Τη νύχτα, ο όμορφος φωτισμός του το μετατρέπει σε εξαιρετική εικόνα. Όλα τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα μπαρ έχουν ανοιχτή οροφή ώστε οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν και να απολαύσουν την απίστευτη θέα με ένα ποτό ή με ένα γεύμα.
   Ακόμα και στο σύγχρονο τμήμα της Λίνδου υπάρχει το κυρίαρχο παραδοσιακό στοιχείο. Κάθε μονοπάτι είναι ξεχωριστό και θυμίζει λίγο τον κυκλαδίτικο οικισμό. Όλα τα κτίρια έχουν διατηρήσει το παραδοσιακό θέμα και τη δομή. Έχουν λευκούς τοίχους με μπλε παράθυρα, ξύλινες πόρτες και πλακόστρωτα δάπεδα. Η μετακίνηση μέσα στο χωριό γίνεται με τα πόδια ή με γαϊδουράκι, λόγω του ότι δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα. Και στις δύο πλευρές του χωριού υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης και χώρος για λεωφορεία.
   Επιπλέον, η παραλία της Λίνδου συνδυάζει τη θάλασσα με το φαγητό και το ποτό, καθώς υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε ακριβώς μπροστά στην παραλία. Είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ. Έπειτα από ένα υπέροχο κολύμπι και ηλιοθεραπεία, μπορείτε να πάτε σε μια από τις ελληνικές ταβέρνες και να απολαύσετε θαλασσινά πιάτα και άλλες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για μπαρ με διαφορετικό στυλ για το βράδυ σας. Στη Λίνδο τα πάντα κλείνουν νωρίς το πρωί γι’αυτό καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι.