7 Πηγές

   Η λήψη φωτογραφίας στις Εφτά Πηγές είναι μια συνήθης συνήθεια για τους ντόπιους και τους επισκέπτες. Το υπόβαθρο για κάθε είδους επαγγελματική ή ερασιτεχνική φωτογράφιση είναι εξαιρετικό. Είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη που μπορεί κανείς να επισκεφτεί στη Ρόδο. Το όνομά του προέρχεται από τα επτά σημεία του ποταμού Λουτάνη, που όλα σχηματίζουν μικρότερο ποτάμι. Αυτά περνούν μέσα από μια στενή σήραγγα για να φτάσουν στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης.
   Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μέσα από αυτό το τούνελ και να απολαύσουν τη φρεσκάδα και τη δροσιά του νερού που τρέχει κάτω από τα πόδια τους. Η μόνη προσβάσιμη λίμνη για κολύμπι είναι εκεί όπου τελειώνουν τα νερά.
   Στο τέλος της σήραγγας υπάρχει ένα κλειστό φράγμα που σχηματίζει έναν καταπληκτικό καταρράκτη. Μπροστά στον καταρράκτη υπάρχουν μερικοί μεγάλοι βράχοι όπου οι επισκέπτες μπορούν να τραβήξουν εκπληκτικές φωτογραφίες με φόντο τον καταρράκτη. Μερικές ξύλινες γέφυρες, μια λίμνη με πάπιες και ένα σπάνιο είδος ψαριού, το Γκιζάνι, συμβάλλουν στην ομορφιά της περιοχής.
   Όλο το τοπίο είναι εκπληκτικά διατηρημένο, και καθημερινά, προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Ο τόπος έχει δηλωθεί επίσημα ως προστατευόμενη ζώνη του Natura το 2000, με στόχο τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των πιο πολύτιμων και απειλούμενων ειδών και οικοτόπων της Ευρώπης. Για αιώνες οι εφτά πηγές είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε όταν βρεθείτε στο νησί.