Παλιά Πόλη

   Επισκεφθείτε την Παλιά Πόλη της Ρόδου και ταξιδέψτε στο χρόνο. Εκπλαγείτε περπατώντας στην οδό των Ιπποτών και ταξιδέψτε με το μυαλό σας σε ένα ταξίδι στις βαθύτερες ρίζες της ελληνικής ιστορίας. Ανακαλύψτε όλες τις ιστορίες που λέγονται για τους ιππότες και τα κάστρα, ή ακόμα, δημιουργήστε τη δική σας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας εκεί, θα δείτε σίγουρα μία από τις πολλές μπάλες κανονιών που έχουν πεταχτεί από τους Ιππότες, διακοσμώντας το εξωτερικό της παλιάς πόλης. Θα βρεθείτε ανάμεσα σε πέτρινα κτίρια με γοτθικές καμάρες, που έχουν παραμείνει ανέπαφα από τον 15ο και 16ο αιώνα.
   Στη συνέχεια, επισκεφθείτε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου περιτριγυρισμένο από τεράστια τείχη, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα. Περπατήστε στα τείχη της παλιάς πόλης και απολαύστε όλη την θέα της πόλης από το υψηλότερο σημείο της. Το Νοσοκομείο των Ιπποτών, που χτίστηκε μεταξύ του 1440 και 1489, χρησιμοποιείται σήμερα ως αρχαιολογικό μουσείο.
   Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε όλα τα αρχαία ευρήματα από τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, όπως μαρμάρινα αγάλματα, δοχεία, εκπληκτικά ψηφιδωτά και τη μοναδική μαρμάρινη φιγούρα της Αφροδίτης της Ρόδου του 1ου αιώνα.
   Μια τέτοια εξαιρετική επίσκεψη, ολοκληρώνεται αγοράζοντας μοναδικά αναμνηστικά από τοπικά τουριστικά καταστήματα, που βρίσκονται μέσα στην Παλιά Πόλη. Εκτός από τα εμπορικά καταστήματα, υπάρχουν πολλές καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια που κάνουν την επίσκεψή σας ακόμα πιο ευχάριστη.