English Ελληνικά
 
Κεντρική
Σουίτες
Studios
Photo Gallery
Κρατήσεις
Τοποθεσία
Χάρτες
Επικοινωνία
 
Τοποθεσία

Τα νησιά του Αιγαίου

      Η ιστορική Παλιά Πόλη και η κοσμοπολίτικη νέα πόλη της Ρόδου είναι μια σύντομη βόλτα 15 λεπτών με το ταξί. Η τοπική υπηρεσία λεωφορείων μπορεί να σας εξυπηρετήσει από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ. Το λευκοβαμμένο χωριό της Λίνδου και η ακρόπολη είναι μόνο 30 λεπτά με το αυτοκίνητο και τα τοπικά λεωφορεία δρομολογούνται προς τα εκεί σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σε μόλις 5 λεπτά απόσταση βρίσκεστε στην εκθαμβωτική νυχτερινή ζωή και το μεγάλο αριθμό εστιατορίων στο Φαληράκι, και στο παραδοσιακότερο χωριό Αφάντου. Απο εδώ όλο το νησί είναι ευπρόσιτο.


Η περιοχή παραλιών Ρόδος - Λίνδου

- 7 χλμ αμμώδους παραλίας με ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση
- Διαθέσιμα όλα τα θαλάσσια σπορ
- Το μεγαλύτερο Waterpark στην Ευρώπη
- Ιππασία κατά μήκος της παραλίας
- Γήπεδο του γκολφ
- Ζωντανή νυχτερινή ζωή
- Παραδοσιακή ελληνική ψυχαγωγία

     Το Φαληράκι είναι μια από τις πιο γνωστές τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές στην Ελλάδα. Το θέρετρο έχει πολύ καλή υποδομή και τα δρομολόγια των λεωφορείων και των ταξί προσφέρουν όλες τις ευκολίες που θα περιμένατε να βρείτε σε μια μικρή πόλη. Τράπεζες με ATMS, ταχυδρομείο, super markets και τουριστική αστυνομία μπορείτε όλα να τα βρείτε στο κέντρο του θερέτρου. 

    Εκτός από αυτά στην περιοχή μπορείτε να δείτε τα πολυάριθμα ξενοδοχεία πολυτελείας, με τις πολλαπλές υπηρεσίες και με τις πισίνες, το μεγαλύτερο πάρκο νερού στην Ευρώπη και ας μην ξεχάσουμε τις καλύτερες φυσικές ιδιότητές που προσφέρουν οι παραλίες με τις μπλε σημαίες εντός 7 χλμ. Πολλά θαλάσσια σπορ μπορείτε να βρείτε κατά μήκος των ήρεμων νερών της παραλίας, και τα οποία μπορούν να αιχμαλωτίσουν και τους πιο ήρεμους λουόμενους. Το Φαληράκι το βράδυ μπορεί να προσφέρει όλα όσα ο επισκέπτης θα ζητήσει. Την παραδοσιακή ελληνική ζωή μπορείτε να την απολαύσετε από την ήρεμη γωνιά του Αγίου Νεκτάριου ή από τις τοπικές ταβέρνες ή ακόμα και από τις διεθνείς κουζίνες όπως είναι τα κινέζικα, τα μεξικάνικα ή τα ινδικά. Μετά το γεύμα, ένα ποτό σε κάποιο κοκτέιλ μπαρ της κεντρικής οδού σας φέρνει στο επίκεντρο της νυχτερινής ζωής.

    Αυτοί που αναζητούν τις έντονες συγκινήσεις μπορούν να δοκιμάσουν το bungee jumping, το sky surfing ή να εκτοξευτεί στα αστέρια με το slingshot. Συγγενείς και φίλοι μπορούν να διασκεδάσουν με το λούνα πάρκ ή με το μπόουλιγκ με τους δέκα διαδρόμους , ακόμα και οι πιο μικροί μπορούν να διασκεδάσουν με κάποια άλλα πιο ήρεμα παιχνίδια. Κατά την διάρκεια της ημέρας τα ταξιδάκια με τις βάρκες φεύγουν από το λιμάνι και σας πηγαίνει στις γύρω περιοχές ακόμα και μέχρι και την πόλη της Ρόδου. Επίσης η ιππασία μπορεί να διασκεδάσει τους αναβάτες, όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων εμπειρίας, γνωρίζοντας  την όμορφη επαρχία από την πλάτη ενός αλόγου.


    Φυσικά το Φαληράκι δεν ήταν πάντα έτσι. Μέχρι πριν 30 χρόνια στην περιοχή που σήμερα την γνωρίζουμε ως Φαληράκι δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο από οικόπεδα με αμμώδη χώμα που ήταν δεν καλλιεργούνταν τίποτα άλλο εκτός από πεπόνια. Αν και ο τουρισμός ήταν διαδεδομένος στην πόλη της Ρόδου λίγοι αποτολμούσαν να ακολουθήσουν τον βρώμικο χωματόδρομο που τώρα είναι η εθνική οδός που οδηγεί στο νότιο μέρος του νησιού. Η πανέμορφη παραλία του Φαληρακίου παρέμεινε άθικτη χωρίς ρύπανση και κατοικημένη μόνο από τους τοπικούς ψαράδες. Το 1950 ένας τολμηρός ντόπιος ονόματι Παναγιώτης Στατίου τόλμησε το μεγάλο βήμα και να φύγει από την πατρίδα του οδηγούμενος από τον μεγάλο καπνό της Αθήνας.

    Ενώ έμενε εκεί τα καθημερινά ταξίδια του θα τον έφερναν σε μια παραλία που την ονομάζουν νέο Φάληρο, η οποία παραλία όπως είπε του θύμιζε το σπίτι στο οποίου μεγάλωσε, λόγω της μεγάλης έκτασης της άμμου και της λαμπυρίζουσας μπλε θάλασσας. Ο Παναγιώτης αποφάσισε να επιστρέψει στη Ρόδο και κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών θα έμενε σε ένα παλαιό λεωφορείο κοντά στη θάλασσα. Ονόμασε την παραλία Φαληράκι ή μικρό Φάληρο εξαιτίας της παραλία στην Αθήνα η οποία του θύμιζε τόσο πολύ τον τόπο της προέλευσής του. Πάντα τολμηρός όπως είναι και το ελληνικό πνεύμα, ο Παναγιώτης άνοιξε το λεωφορείο του στους τοπικούς ψαράδες και τους πρόσφερε φλιτζάνια με ελληνικό καφέ ή ούζο. Χειροποίητες πινακίδες αναρτίστηκαν κατευθύνοντας όλους στο νεοβαφτισμένο Φαληράκι και στην φιλοξενία του Παναγιώτη. Δεδομένου ότι το ενδιαφέρον για την περιοχή αυξήθηκε κάποιοι άρχισαν να βλέπουν τη δυνατότητά του. Το εστιατόριο Δήμητρα και η ταβέρνα Ακρόπολη ακολούθησαν αμέσως μετά, ανοίγοντας τις πόρτες τους και τις κουζίνες τους όπως κάνουν ακόμα ως αυτήν την ημέρα. Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι απλά ιστορία.

© Copyright 2009 - 2020
Είσοδος

powered by CMEasy